ПАЗИТЕЛИ НА ТРАДИЦИИТЕ ПОЧЕТОХА

„ПЪСТРА ТРАПЕЗА НА ГОСТИ НА МОЯ ГРАД СОФИЯ”

„Пъстра Трапеза” посрещна много приятели за празника по случай празнуването на третия си рожден ден. На11 септември пред НДК, тържеството беше открито от Пазителя на традициите Надежда Кутева. Организатор на фестивала е „Ивитал Консулт” ЕООД в партньорство с  Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – „А.Р.И.З.- 7” и Столична община, Дирекция „Култура”. За настроението на всички гости и приятели на фестивала се погрижиха  – Ансамбъл „ Банкя” при НЧ „Отец Паисий – 1928г”, номинираните за Пазители на традициите – Дует „Рукатка”, Танцов ансамбъл „Хоро” с ръководители Митко и Дария Михалкови, обичаният от всички певец Стефан Митров, танцов клуб за народни танци „Ломски ритми”, нашите големи приятели от танцов клуб за народни танци „Българси огън” и прабългарска школа за оцеляване „Багатур”, които направиха демонстрации по стрелба с лък. Като перла в короната беше народната певица, солистката на ансамбъл Филип Кутев, красивата и чаровна водеща на националния кулинарен фестивал Радостина Йовкова – Иванова. Заедно с нея водещ беше и Александър Александров – Алекс.

Страхотно шоу направиха и гостите и участниците в професионалната кухня на фестивала, които заедно с шеф Иванов готвиха с любов за радост на всички.

Участвалия на Пъстра трапеза вече за втора поредна година с над 8 предствяния в кухнята на фестивала шеф готвач Стефан Стефнов, той приготви „Хайдушки котлети“. Нашият приятел шеф готвач Даниел Иванов приготви „Скумрия със зеленчуци. В кухнята на шеф Иванов бяха и две дами, едната е известната с текстовете и изпълненията си на народни песни, чаровната Катя Близнакова. Нейна помощничка и страстна почитателка на вкусните гозби беше Славена Вътова, която е мис България. Те приготвиха „Кюстендилска разядка“ и вкусни брускети. Красивите дами бяха придружени от Наско Лазаров. За радост на всички гости отново в кухнята на фестивала беше и нашият приятел и участник в минало годишното издание на фестивала в София, представителя на столичният общински съвет Росен Малинов, той участва в приготвянето на пиле „Пъстра трапеза“. След приготвянето на вкусното пиле, той заедно с шеф Иванов го дегустираха и почерпиха публиката.

В късните часове на празника стана ясно и кои са победителите в традиционните състезанията. Това бяха: Горан Горанов за „Кой изяде боба“, Александър Александров за „Кой изяде млякото на „Родопея”? и Иван Касабов за  „Кой изяде баницата?”

Програмата на фестивала отново всички видяха детски пленер на тема „Рецептите на баба”. За пореден път имаше много занаятчии и хора на изкуството, които показа свои творения. Гостите на празника се насладиха и на красивите творби на карвинг майсторите Веселина Славчева и Теодор Жулев. Изложба на кулинарни произведния направиха „АИЕСЕК“ – младежка студентска организация, те представиха ястия от Гърция и Русия.

След рождения ден в София, програмата на фестивала продължава по традиция към гр.Поморие, където с „Вяра, Надежда и Любов“ ще акостира на 17 септември.

С радост ще посрещнем и всички желаещи да ни посетят в Търново, който тази година ще е столица на националния кулинарен фестивал. Празника в старопрестолния град ще се проведе на 17ти и 18ти Септември.

С благодарност на нашите партньори: „Родопея-Белев“, фирма „ТАМА“, фирма „ЖУ“, фирма „АБ Терм“

„ПЪСТРА ТРАПЕЗА НА ГОСТИ НА МОЯ ГРАД“

ТАМ, КЪДЕТО Е ТРАДИЦИЯТА!

http://file.bg/c119302TcepH – снимки от Фестивала в София

Вашият коментар