Старопрестолния Велико Търново столица на

кулинарния фестивал „Пъстра трапеза”

На 17ти и 18ти септември 2011г., от 11.00ч. Национален кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град” ще бъде посрещнат в Търново за трета поредна година. Разликата този път е че сега старопрестолния град е столицата на именитият кулинарен празник за 2011 година. Събитието отново ще събере мало и голямо в красивия парк „Марно поле”. По случай откриването на празника приветствие ще поднесът много специални гости. Сред тях ще видим г-н Даниел Панов, управител на Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов” гр. Велико Търново.

И през двата дни ще може да видите уникални регионални ястия поднесени на кулинарната изложба, в която освен хора от цялата страна, ще се включат много ресторанти и хотели от града домакин. В празника ще се включат представители от цялата страна. Ще имаме гости от Кюстендил, Благоевград, Гурково, Лом, Плевен, София, Петърч, Пирдоп и много други места. Празника ще бъде посетен и от много хора от региона.

В шатрата на малките художници отново ще видите пътуващата национална изложба за рисунки на кулинарна тема „Рецептите на баба“. Ще се проведе пъстър детски пленер а наградите на всички участници ще бъдат осигурени от „Ивитал Консулт”, „Коутс България”.

Весело ще бъде и около сцената на фестивала. Ще видите изпълнения на стотици участници и изпълнители от страна. Специален гост ще бъде обичаният от всички Стефан Митров и отново ще можете да се насладите на вълшебния глас на славея от Странджа – Радостина Йовкова.

Епицентъра на напрежението обаче, отново ще бъде кухнята на шеф Иванов. Ще видите небивала до сега  среща на майстори готвачи от цялата страна. Ще готвим и с известни кулинари от Търново.

Тези които няма да могат да се присъединят към нас в Търново, каним да ни посетят в Поморие. Вяра, Надежда и Любов ще бъдат с нас на традиционното веселие в морския град. Началото на празника в Поморие е на 17ти септември от 9,30ч. сутринта.

Партньори на феставала са: „Родопея-Белев“, „Тама“ ООД, фирма за пластмасови изделия „ЖУ“, фирма за професионално кухненско оборудване „АБ Терм“, както и „Коутс България”.

„Елате там където е традицията“

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.192939247413526.45386.159991840708267&type=1

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.150675108326103.30435.100001508449355&type=1

снимки от празника през минали години

Вашият коментар