ДЕЦА ПРИГОТВЯТ КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Малчуганите от дом „П.Р. Славейков” ще майсторят кулинарни изкушения в Седмицата на приятелството и традициите

 

Страхотна и много вкусна изненада очаква малчуганите от Дома за деца, лишени от родителски грижи „П.Р. Славейков” в столицата. Малко повече от месец преди настъпването на светлия християнски празник Коледа, дечицата ще се впуснат във вълнуващо кулинарно преживяване, благодарение на съвместната инициатива на Столична община, фирма „Ивитал Консулт” ЕООД и Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите А.Р.И.З.-7.

В рамките на Седмицата на приятелството и традициите, която ще се проведе от 21 до 25 ноември, хлапетата ще имат възможност да развихрят фантазията и сръчността си, като приготвят сами вкусни коледни сладки и питки, както и украса за Коледните празници.

Да разкрият сами вълнуващите тайни на професионалната кухня и кулинарните традиции на България ще им помага шеф Пеньо Иванов, който е известен и като организатор на единствения кулинарен фестивал „Пъстра трапеза”.

Разбира се, след усърдния труд, малчуганите ще се почерпят с направените от тях сладкиши, за да бъде празникът истински.

Организаторите използват възможността да благодарят на всички, които подкрепят инициативата да внесем радост и светлина в живота на децата в неравностойно положение.

Седмицата на приятелството и традициите ще посреща своите гости в дома всеки ден от 16,00 часа.

Вашият коментар