С демонстрация на народни занаяти и представяне на националната инициатива „Пазител на традициите” – единствените у нас награди за фолклор, занаяти, кулинария и изкуство, които ще бъдат връчени на 14 ноември, ще се включи в 41-ото специализирано изложение „Стройко 2000” и Арт Хоби Шоу Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7.

41-ото изложение СТРОЙКО 2000 и Арт Хоби Шоу – най-големият в България форум за архитектура, строителство и обзавеждане, се открива на 16 октомври и ще продължи до 22 октомври.

Кожарство, бакърджийство, ножарство, изработване на накити, ръчни плетива, икони и нетъкан текстил ще покажат майсторите на народни занаяти, за да демонстрират богатството на традициите ни. Посетителите на изложението ще могат да се запознаят с различни техники за изработване на сувенирни кукли и ръчно плетиво. Ще видят на живо как се преде с чекрък. Майстор-керамик ще помага на желаещите да източат своя първи предмет на грънчарското колело. Щандът на А.Р.И.З.-7 и „Пазител на традициите” се намира на партера, вляво от статуята.

А.Р.И.З.-7 представя дейността си в рамките на съвместното криейтив изложение Арт Хоби Шоу – търговско изложение за творческия сектор. Тук доставчиците на материали и продукти за приложни изкуства, занаятчийство, хоби и текстил  получават чудесна възможност да покажат своите стоки и изделия на многобройната и разнолика аудитория. Идеята на Арт Хоби Шоу е да обхване възможно най-голям кръг от обширната област на хобитата, творчеството и занаятите – като се започне от фирмите-вносителки на материали и се стигне до малките работилници, които предлагат вече готови продукти или организират класове по обучение.

Изложението събира под един покрив отново над 300 български и чуждестранни фирми. Девизът на форума е “За една по-хубава България”.

Вашият коментар