5 години Пъстра трапеза на гости на моя град, София 2013г. Борисова градина

5 години Пъстра трапеза на гости на моя град, София 2013г. Борисова градина

Шеф Пеньо Иванов ще представи фестивала «Пъстра трапеза» на форума в Интер Експо Център

Кулинарната карта и традиции на България ще представи шеф Пеньо Иванов на изложението СИХРЕ – 2013, което се провежда от 6 до 9 ноември в Интер Експо Център-София. Международното специализирано изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване се провежда за тринадесета поредна година и ежегодно се посещава от над 14 000 души.

В рамките на изложението Coolinar шеф Иванов ще разкаже за богатия архив от традиционни рецепти, които пътуващият фестивал „Пъстра трапеза” е събрал за петте години, откакто обикаля различни кътчета на страната. Над 4000 регионални рецепти, които се предават от поколение на поколение, оцветяват шарената палитра от вкусове и аромати на българската кухня, които шеф Иванов ще разкрие пред участниците и гостите. Представянето на „Пъстра трапеза” е на 8 ноември, петък, от 14:10 до 14:40 часа.

На 7 ноември той ще участва и в организираната от Българската туристическа камара кръгла маса на тема „Новите технологии в съвременното ресторантьорство”. Форумът се открива от 13:30 ч. в семинарната зала към Изложбена зала 2 на Интер Експо Център София.

Темата на кръглата маса е подбрана в съответствие с основното послание на тазгодишното издание на СИХРЕ – „Новости и оригинални решения в областта на хотелското и ресторантско оборудване”. Дискусията ще се фокусира в следните области: Приложение на нови технологии и технологично оборудване в храненето; Съвременните изисквания на здравословното хранене; Актуални аспекти на контрола и безопасността на храните; Норми за проектиране на обектите за хранене.

Встъпителни изказвания в тези области ще направят: инж. Красимир Гочев, технолог в „Слънчев бряг“ АД; доц. д-р Веселка Дулева, нач. отдел „Храни и хранене” в Национален център по обществено здраве и анализи; д-р Любомир Кулински, директор на Дирекция „Контрол на храните” в Агенцията по безопасност на храните.

Вашият коментар