„ТАВИЧКАТА НА ШЕФА” ГОСТУВА

НА „ВАКАНЦИЯ И СПА”2014

 Тавичката на шефа Иванов

Поне един милион традиционни български ястия се кани да приготви тази година

шеф Иванов на фестивала „Пъстра трапеза”

 

След като през 2011, 2012 и 2013 година обиколи България с „Количката на шефа”, сега топ готвачът шеф Пеньо Иванов е приготвил и нова изненада за почитателите и гостите на Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град”. От шест години насам Пеньо Иванов и Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 организират освен фестивала „Пъстра трапеза”, и Годишните награди „Пазител на традициите”, и много други събития, посветени на родните кулинария, занаяти, фолклор.

През 2014 година винаги усмихнатият „Готвач на народа” си е поставил нова, още по-амбициозна цел, и тя е да приготви поне един милион традиционни български ястия.

Как ще стане това?

Шеф Иванов вече знае отговора, и той е скрит в „ТАВИЧКАТА НА ШЕФА”, която ще гостува за пред публика на щанда на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО. 31-ото поред изложение ще се проведе от 13 до 15 февруари 2014 г. в Интер Експо Център – София.

„Тавичката на шефа” е със „скромните” 1,68 м височина и в нея може да се сготвят 2000 порции наведнъж. За да може да разбърква добре продуктите в нея, Пеньо Иванов ще разполага и с четири бъркалки от по 1,5 и 2 метра, направени от крушово дърво.

Всички посетители на изложението ще могат да видят и да се снимат за спомен с огромния готварски съд, а след това и да посетят гостуванията на фестивала „Пъстра трапеза” в страната, за да се уверят лично колко вкусни са гозбите, приготвени в него.

И това не е всичко, защото шеф Иванов разкри, че през тази година ще покаже и други инструменти от своята кухня – като например „Точилката на шефа”… и нейното предназначение.

Освен тази атракция, щандът на А.Р.И.З.-7 по традиция ще събере майстори на различни занаяти, които ще покажат своите умения и талант. Никола Пингелов от сдружение „Сопотски еснафъ” ще демонстрира как се обработва ръчно вълна. Сопотският майстор Евгени Димов, носител на приза „Пазител на традициите”2013 в категория „Занаяти”, който изработва оръжия, ще покаже гравирани приклад и ложа.

Ювелирът Камен Пантелеев, също кавалер на „Пазител на традициите”2012, ще се представи с чаши, копие на античен съд и съвременни бижута от сребро. Гостите ще могат да видят и мартеници, както и как се работи на чепкало и чекрък, благодарение на Емилия Начева.

Майсторът-кожар Мариета Недкова, „Пазител на традициите”2011, ще украси щанда с направени от нея хайдушки силях и овчарска вулия, а посетителите ще видят и изработена от нея кожена кутия за библия.

 

Екипът на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 поднася искрената си благодарност на екипа на „Прим Експо”, организатор на „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО”, за успешната дългогодишна съвместна работа!.

 

Заповядайте на щанда на А.Р.И.З.-7 всеки ден от 13 до 15 февруари, по време на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО – София, Интер Експо Център!

Снимки

Мисията на АРИЗ-7 

Вашият коментар