ГРЕДИ АССА ЖУРИРА ДЕТСКИ КОНКУРС ЗА РИСУНКИ

На 11 април за шеста година ще се връчат наградите от „Рецептите на баба”

 

 Patrisiq_Gospodinova10g

Именитият български художник Греди Асса е част от журито на Националния конкурс за детска рисунка „Рецептите на баба”. На 4 април той и негови колеги художници, носители на наградата „Пазител на традициите” , журналисти и хора на изкуството ще се съберат, за да изберат най-добрите творби, изпратени от децата. Многобройното и безпристрастно жури ще има трудната задача да разгледа хилядите пристигнали рисунки, да избере най-добрата от тях и да отличи победителите в различните възрастови групи.

 

Надпреварата за рисунка на кулинарна тематика се провежда за шеста поредна година и е част от календара за извънкласни дейности на МОН.

 

От 2009 година досега с този конкурс Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 по забавен и атрактивен начин напомня на децата за най-красивите български традициите в кулинарията и ги стимулира да ги помнят и пазят. Партньор на инициативата е Националният дворец на децата, а през годините в нея се включват малчугани от всички области на България.

 

В продължение на повече от два месеца и през 2014 г. деца от цялата страна и от чужбина на възраст до 14 години изпращаха своите рисунки за конкурса. Една от тях, която получи най-много гласове от журито, ще стане плакат на Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град”. Останалите ще обиколят различни кътчета на България с фестивала под формата на пътуваща изложба. Целта на конкурса е да стимулира фантазията на децата и по забавен и атрактивен за тях начин да им напомни за българските традиции.

 

Тържествената церемония по награждаването на победителите ще бъде на 11 април 2014г. в Националния дворец на децата.

 

Организаторът на конкурса шеф Пеньо Иванов благодари сърдечно на всички деца, които изпратиха рисунки в изданията на конкурса и на техните родители и учители, които ги подкрепят в изучаването и съхраняването на традициите.

https://www.facebook.com/receptitenabababg?fref=ts

https://www.facebook.com/pustratrapezapage

Вашият коментар