Pustra Trapeza1Майсторът на традиционните гозби шеф Пеньо Иванов и ПП ГЕРБ „Красно село” канят жителите и гостите на столицата в район „Красно село”

 

Националният кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град” открива шестия си сезон тази неделя, 18-ти май, в София. Майсторът на традиционните гозби шеф Пеньо Иванов и ПП ГЕРБ „Красно село”канят жителите и гостите на столицата на незабравим празник, който събира на едно място най-шарената трапеза, красотата на занаятите и магическите ритми на фолклора.

Началото на фестивала ще бъде дадено в 10,30 часа в парка пред Културния дом в столичния район „Красно село”. Организатори на събитието са Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7) и ПП ГЕРБ „Красно село”.

Вече шест години с фестивала „Пъстра трапеза на гости на моя град” шеф Пеньо Иванов проучва разнообразието и традициите на българската кухня. Събрал е над 4000 оригинални рецепти, които демонстрират богатството от кулинарни вкусове, запазени и до днес. Фестивалът е гостувал в повече от 70 населени места в България. Запазената марка на шеф Иванов е вкусният боб, приготвен с много любов, с който той гощава гостите на всеки празник.

„Горд съм, че „Пъстра трапеза на гости на моя град” навлиза в шестата си година като утвърдена марка, която показва красотата и богатството на българските традиции. Вярвам, че приоритет на всеки българин е да познава историята и културата си, защото това са ценности, върху които можем да градим бъдещето си, каза Готвачът на народа. – Очаквам ви на празника тази събота – ще бъде много вкусно, много весело, а ще има и изненади! Заповядайте!”

Очаква се по традиция да има оспорвана надпревара в конкурса за регионални ястия, който ще събере участници от София и околните населени места. Журито ще оценява предварително приготвените гозби според техния вкус, визия, оригиналност и ще раздаде награди на най-сръчните кулинари.

Горещо ще е и в кухнята на шеф Иванов, където ще запретнат ръкави професионални майстор-готвачи и известни личности.

Pustra Trapeza3Няма да липсват и традиционните надпревари „Кой изяде боба?” и „Кой изяде баницата?”, ще има и много викторини и игри с публиката. Градусът на веселбата ще повдигнат фолклорните ритми, благодарение на самодейни състави от София и региона.

Сред атракциит
е на фестивала ще бъде и Чаршията на занаятите, където сръчността си ще могат да опитат гостите на събитието, а майсторите на А.Р.И.З.-7 ще ги въведат в тайните на българските занаяти. Както винаги, забавления и изненади ще има за всички гости на празника.

Вашият коментар