Praznik_Raion Lozenets
Националният кулинарен фестивал „Пъстра трапеза” гостува в район Лозенец навръх Спасовден

Топкулинарят шеф Пеньо Иванов, бате Енчо, Астор, Венци Мартинов и Гергана Ламбрева ще журират изложба на традиционни ястия в празник на столичния район „Лозенец” на 29-ти май.

Четиримата ще имат трудната задача да изберат най-достойните за награди гозби, които ще участват в кулинарна изложба. Шарената софра ще бъде разпъната в градинка „Славейкови дъбове” в столичния район Лозенец, а началото на празника ще бъде дадено в 13:00 часа. Изложбата е част от гостуването на Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза” в София. Организатори са район „Лозенец”, с подкрепата на столичната Дирекция „Култура”, а Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 е партньор. След като журито каже тежката си дума, най-добрите майстори на гозби ще получат награди.

Шеф Пеньо Иванов, който само преди седмица откри сезона на „Пъстра трапеза”, като приготви традиционна кавърма в „Тавичката на шефа”, не за първи път събира бате Енчо, Венци Мартинов и Астор на кулинарно предизвикателство. Прочутият маг гостува в професионалната кухня на шеф Иванов за четвъртата годишнина на „Пъстра трапеза”, когато приготви традиционна салата, а бате Енчо и Венци Мартинов оценяваха гозби в кулинарната изложба на „Хороводци и хоротропци” в Борисовата градина през 2013 г.

В празника на 29-ти май с демонстрации ще се включат и занаятчии, които са част от гостуванията на „Пъстра трапеза”. В програмата ще участват вокални групи „Бон-Бон”, „Смехоранчета” и „Кристалчета”, балетни формации „Бисер”, „Силви” и „Пумпал”, детски фолклорен ансамбъл „Хоп-Троп”, както и деца от училищата на район „Лозенец”. Водещ на събитието е Антон Андонов-Тонито.

Следете всичко, свързано с Националния кулинарен фестивал и календара на гостуванията през 2014 г. на www.culinaryfestival-bg.com, както и във Фейсбук: https://www.facebook.com/pustratrapezapage, https://www.facebook.com/events/1491974097684936/.

Вашият коментар