Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – 7 (А.Р.И.З – 7) вече 5 години работи в посока подобряването на имиджа на занаятчийството и популяризирането на труда на хората, които се занимават с изкуство и кулинария посредством националната инициатива „Пазител на традициите“.  През тези години намерихме много съмишленици, които прегърнаха идеята и постепенно тя започна да се развива и да расте, намира все повече поддръжници и вярваме, че ще жъне все по-големи успехи, защото „Пазител на традициите“ е кауза за съхраняване на българщината.

196426_10200771395860563_476305305_nПо повод годишнината на инициативата, нашият екип реши в знак на признателност и уважение към всички творци за усилията им за опазване на традициите, за 2014 година да номинира повторно  всички номинирани от предходни години, които не са спечелили наградата. 

Тази година инициативата предизвика голям интерес и затова екипът ни единодушно реши да удължи срока за онлайн гласуването за „Пазител на традициите“ 2014 с две седмици, за да могат всички желаещи да се включат и да дадат гласа си за човека, който според тях най-много заслужава да бъде „Пазител“ в една от седемте категории – Занаяти, Изобразително изкуство, Фолклор, Кулинария, Личност, Oрганизация и Селище – Пазител на традициите.  Формата за гласуване ще бъде активна до 2 ноември включително, а гласа си можете да дадете тук. Всеки може да гласува за фаворитите си във всички категории.

Интервюта с номинираните и повече информация за тях ще откриете на сайта на инициативата.

Самата церемония по връчването на наградите ще се проведе на 14 ноември 2014 г., в аула „Максима“ на УАСГ, където сме подготвили предвидили колоритна фолклорна програма. Началото е в 18.00 ч. Входът е свободен.

Ние пожелаваме успех на всички, защото всеки посвоему заслужава да спечели.

 

1 Comment for this entry

Вашият коментар