Скъпи приятели,

През последните 5 години целият екип на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – 7 работи усилено, за да наложи националната инициатива „Пазител на традициите“ не просто като годишна награда и отличие, а като инициатива с кауза. Кауза за опазване на българските традициите в сферата на занаятчийството, музиката, танца, изкуството, кулинарията.

С годините ние се развихме. Видяхме, че има не само личности пазители. Има цели селища, които съхраняват традициите ни в най-чиста форма и ги предават на децата си, те ги предават на техните деца, а те на техните…Видяхме, че има организации, които правят всичко, за да предадат нататък, завещаното ни културно наследство и те не по-малко заслужават да носят званието „Пазител на традициите“. Така, днес имаме вече седем категории, в които ежегодно раздаваме наградата „Пазител на традициите“ – Занаяти, Фолклор, Изобразително изкуство, Кулинария, Организация и Личност.

Stock Photo„Пазител на традициите“ 2014 е специално издание. През тази година инициативата навършва пет години. Юбилей, който е достатъчно сериозен, за да ни даде вяра, че сме на прав път и има много хора, които ни подкрепят. Затова нашият екип реши да отправи покана към всички Вас, които бяхте с нас през тези пет години да споделите с нас празника ни.

Заповядайте на 14 ноември 2014, от 18.00 часа на официалната церемония по връчването на петите годишни награди „Пазител на традициите“ 2014. Събитието ще се състои в аула „Максима“ на Университет по архитектура, строителство и геодезия, гр. София.

Поканата изисква предварително потвърждение и резервация на имейл [email protected] или на телефон 0884 404 205.

 

Вашият коментар