Отново двоен рожден ден – 6 години А.Р.И.З.-7 и 3 години клуб „А.Р.И.З.-7 и приятели”

_DSC3318

За трета поредна година клуб „А.Р.И.З.- 7 и приятели” е домакин  на двойно събитие, отбелязващо годишнина от учредяването на Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите –7 /А.Р.И.З.-7/ и собственият му рожден ден. За Асоциацията годините на успешна дейност вече са шест, а нейният клуб, който  е известен, като традиционно място за срещи с български творци, за трите години на съществуването си е провел над 60 документирани сбирки. Заснетите видеоматериали се разпространяват в социалните мрежи чрез плейлист в You Tube видео , а снимковият материал е събран в албуми на фен страницата на клуба във Facebook албум снимки . Така всеки желаещ може да се запознае с творчеството на представяните автори.

На импровизираното тържество организираха стари членове на Асоциацията – председателят Пеньо Иванов и зам. председателят Цвети Вълчева,които  са от учредителите на сдружението.  Тук бяха също  носителите на приза „Пазител на традициите” – професор Ангел Добрев, Камен Пантелеев и Мариета Недкова, занаятчията Павел Георгиев. Сред новите приятели – художничката – дизайнер на модни облекла Моника Господинова,  водещите предавания в БНР Дарина Арнаудова и Гергана Манчева, Кристина Върбанова от партньорската фондация „Евроразвитие”.  Всички имаха удоволствието да поздравят бизнес-дамата Славка Каравелова, оказала финансова подкрепа при осъществяване на много публични събития, организирани от А.Р.И.З.-7.  Моника Господинова поднесе на госпожа Каравелова и багодарностите на сдружение „Сияйна зора” – Шумен, за проведеният от нея благотворителен търг в полза на конкурса „Неоткрити красиви надежди”. Младата художничка, станала най-новия член на сдружението подари и своя картина,  изобразяваща идеята за А.Р.И.З.-7.  Певиците Соня Георга, Мария Георга и Евелина Петрова вече са редовни гости на събитията, провеждани от Асоциацията – емоционални и жизнени, с много положително отношение и активно участие.  За хубавото настроение на вечерта допринесе и талантливият музикант Иван Анастасов, който зарадва гостите с вдъхновени изпълнения на известни песни, под съпровод на акустичната си китара.

Благодарим на домакините на клуба – Венета и Мария за гостоприемството и създадената приятелска атмосфера, която вече три години приютява приятелите на българските традиции.

Специални благодарности на екипа на Хайлайф.

Вашият коментар