DSC_87001crКонкурсът за детска рисунка „Рецептите на баба”-2015, организиран от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – 7 (А.Р.И.З.-7), се проведе за седма поредна година. Той е с национален статут и е част от календара за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката. Той протече при изключителен интерес и активност от страна на малките творци.

Всяка година в него участват деца от цялата страна, като участниците всяка година се увеличават. И тази година имаме рисунки пристигнали и от най-отдалечени кътчета на страната. С огромно удоволствие можем да заявим, че качеството на рисунките всяка година расте и все повече затруднява журито, да отличи само няколко сред многото прекрасни творби. Прави впечатление, че голямата конкуренция стимулира ръководителите на школи и клубове, да изискват от своите възпитаници едно ново отношение към творческия процес. Всяко дете обича да рисува, но да се участва в национелен конкурс е отговорност, която малките автори разбират все по-добре.

DSC_8697-1crЗа първи път, от съществуването на конкурса, комисията не успя да определи един победител, чиято рисунка да стане афиш на фестивала „Пъстра трапеза на гости на моя град”. Равностойни победители за първи път са две рисунки и то от първа възрастова група – до 7 години, от която до този момент не сме имали победители. Творбите на шестгодишните Вяра от Габрово и Светла от Бургас наистина впечатлиха и затрудниха журито.

Церемонията по награждаване на победителите, ще се състои на 17 април от 11ч в Национален дворец на децата.

DSC_8148Тази година, броят и особено качеството на литературните творби, в конкурса също бяха безпрецедентни. От кратки текстове, съдържащи предимно описание на домашни рецепти, те се обогатиха като жанров обхват, а малките писатели използваха цялото си въображение, за да споделят вълнуващите ги чувства на привързаност към човека, който се грижи за уюта в дома. И наистина, каква по-хубава връзка и приемственост между поколенията от една вкусна трапеза, приготвена с много любов за членовете на семейството?

линк към страницата ни във фейсбук за повече актуална информация

Списък с наградените

Вашият коментар