Облякохме си носиите и се срещнахме с приятели.

Чакаме теб!

 

 

11041786_1590767207831337_4250050959854760777_n

https://www.facebook.com/tradiciavgrada

Кампанията цели популяризирането на красотата и разнообразието на традиционния български костюм от различните етнографски области. Организаторите от А.Р.И.З.-7 са водени от идеята, че съвременният българин, облякъл носия би оценил по-пълно нейната културна и естетическа стойност, като част от наследството, оставено от предците ни.

Ето защо, тази година Асоциацията се обръща към всички българи, от различни възрасти, с покана да обличат носии през почивните дни и да се снимат с тях на обществени места, като публикуват фотоматериалите във фен-страницата на инициативата. Събраният снимков материал, ще направи цялостен обзор на традиционните облекла по региони.

За 2015 година стартът на инициативата беше отбелязан с масово събитие край Езерото с лилиите в Борисова градина в Столицата. В него участие взеха танцовите ансамбли „Гоце Делчев” и „Хемус“ – Враца, а техните емоционални изпълнения увлякоха публиката, да се включи в танците. Пеньо Иванов – председател на А.Р.И.З.-7 почерпи всички присъстващи с празнични погачи и още много вкусотии от хлебозавод „ЕЛИАЗ”, партньор на инициативата. Неин спонсор е бизнес дамата госпожа Славка Каравелова. Наши партньори са и „Балканика” , „Болкан флейвърс”. В широкото медийно отразяване на събитието се включиха екипи на БНТ, Нова ТВ, БГНес, Телевизия Европа, много електронни и печатни издания.

Екипът на А.Р.И.З.-7 благодари на всички за подкрепата и приветства желаещите да се включат от различин населени местана страната и българските общности в чужбина.

“Ние имаме възможност да посетим всички, които желаят, за да направим фотозаснемане и на техните носии” сподели шеф готвача Пеньо Иванов.

Специален медиен партньор на инициативата е“Хайлайф”

Приятели, очакваме ви да бъдете част и то другите ни инициативи:

Празник на Лютата Чушка – България – https://www.facebook.com/prazniknalutatachushka?fref=ts – изпратете ни Вашата рецепта!

Guard of Traditions – Пазител на Традициите https://www.facebook.com/pazitelnatradiciite?fref=ts – изпратете Вашите Номинации!

Вашият коментар